Ştiri

Evaluarea corecta a starii de hidratare este importanta pentru prescrierea tratamentului de dializa!

In centrele de dializa Fresenius pacientii beneficiaza de masuratori gratuite cu aparatul Body Composition Monitor (BCM). Aceste masuratori arata cat de mult lichid este in corpul dumneavoastra (daca sunteti hiperhidratat) si cat lichid trebuie eliminat prin dializa. Hiperhidratarea este asociata direct cu hipertensiune si afectare cardiaca.

Nu toti pacientii sunt identici: in perioadele dintre sedintele de dializa unii pacienti acumuleaza mai multa apa in corp, altii mai putina, iar aceasta trebuie eliminata. De aceea este nevoie ca tratamentul de dializa sa fie individualizat in functie de nevoile fiecaruia.

Utilizand BCM, un dispozitiv medical creat special pentru pacientii dializati, medicul calculeaza un parametru in baza caruia stabileste pentru fiecare pacient in parte prescriptia de tratament de dializa.

BCM contribuie astfel la un control mai bun al tensiunii arteriale.

Metoda de masurare bazata pe bioimpedanta spectroscopica este precisa, sigura, rapida (max.5 minute) si neinvaziva. Aceasta consta in plasarea unor electrozi la nivelul mainii si piciorului, iar rezultatul este un grafic, care arata cantitatea de lichid, de masa musculara si de grasime din corp. Prin urmare, pe langa determinarea cantitatii de lichid in exces, masuratoarea BCM ofera si o baza pentru evaluarea nutritionala a pacientilor.