Ştiri

Medici și asistente eroi, ÎN SUCEAVA ȘI RĂDĂUȚI

240 de pacienți, tratați în siguranță în centrele de dializă Fresenius Nephrocare din Suceava și Rădăuți

Corpul medical din centrele private de dializă Fresenius NephroCare Suceava și Rădăuți, asigură în aceste zile critice, continuitatea tratamentului celor 240 de pacienți dializați.

În regim de urgență, totul a fost regândit și adaptat situației de criză: s-au modificat procedurile de transport al pacienților, procedurile de lucru, circuitele din centru, s-au montat corturi de triaj epidemiologic în curte, s-au intensificat măsurile de dezinfecție, s-au dotat centrele cu echipamente de protecție. Totul pentru siguranța maximă a pacienților și a personalului medical.

În aceste centre, care beneficiază de un sistem inovator de monitorizare a tratamentelor de la distanță, nimic nu se oprește. Digitalizarea tuturor centrelor de dializă Fresenius din România, încheiată în vara anului trecut, face acum posibil accesul remote al medicilor la tratamentul fiecărui pacient dializat. Medicii pot interveni în caz de nevoie și pot modifica parametri de tratament în timp real.

Centrele sunt funcționale, iar pacientii primesc tratament și îngrijire la aceleași standarde de calitate ca și până acum.

Flexibilitatea rețelei noastre de dializă ne permite să alocăm resurse necesare acolo unde se impune acest lucru. Astfel, celor din Suceava, li s-au alăturat cu pasiune, competență și empatie, 2 asistente medicale din centrul de dializă Fresenius Iași, dar și un medic rezident nefrolog, de la UMF Iași.

Ca parte a unei rețele internaționale de dializă, beneficiem de informațiile, bunele practici și expertiza colegilor din alte țări,  cu care suntem în permanentă legătură.