Ştiri

Povesti adevarate la Fresenius

Peste 25 de ani in dializa

"Sunt unul dintre sarbatoriti si va multumesc!

Eram student, cand am aflat ca voi avea nevoie de tratament toata viata. Inceputul a fost greu, am simtit un “soi de revolta”, care m-a ambitionat sa merg mai departe, sa am vise si proiecte pentru viitor. Pot spune ca am reusit.

Am avut alaturi familia si multi oameni dragi. Sunt o persoana sociabila, curajoasa, dar discreta cu viata personala. Am fost cumpatat si am respectat intocmai recomandarile medicilor, carora le multumesc si pe aceasta cale.

Viata mi-a daruit si bucurii!

Am muncit si mi-am cladit o cariera frumoasa, am parcurs toate gradele profesionale, am lucrat tot timpul, acesta fiind unul din secretele reusitei.

Mi-am intemeiat o familie frumoasa, bazata pe iubire, respect si suport reciproc.

Imi doresc ca peste 25 de ani sa va impartasesc si alte bucurii!

Nu cautati un anume nume, ar putea fi oricare dintre sarbatoriti!

Anonim

Intr-adevar, acestea ar putea fi vorbele oricaruia dintre cei 36 de pacienti care aniverseaza in centrele Fresenius peste 25 de ani in dializa ….sau chiar 30 si 39 de ani!

Pentru ei, Fresenius, compania care le-a fost alaturi cel putin in ultimii 10 ani, a pregatit un moment special, care sa ramana o amintire frumoasa in timp.

Medicii nostri din centrele Fresenius din Bucuresti, Iasi, Oradea, Stei, Pitesti, Giurgiu, Suceava, Cluj, Alba, Timisoara, Baia Mare, Vaslui si Turda s-au bucurat sa fie alaturi de pacientii lor de data aceasta intr-un cadru festiv si sa-i felicite, ca pe o proprie recunoastere a inaltei competente profesionale, dar si a efortului acestora de a se adapta unui alt mod de viata si de a urma recomandarile medicale.

Astfel, psihologul din centrul de dializa Fresenius Alba ne-a scris:

"Orice aniversare este prin natura ei, emotionanta.

La noi  emotia s-a incadrat perfect in momente speciale, unde pacientii si personalul medical laolalta s-au lasat patrunsi de-o atmosfera pur familiala.

Cu ochii umezi, Maria se straduia din rasputeri sa-si tina plansul in vreme ce era felicitata pe rand de personal si  mai apoi de colegii ei, pacienti.

Multi dintre acestia din urma nu stiau cat de longeviva este prezenta ei in centrul de dializa, unii au fost atat de impresionati incat chiar au felicitat-o de mai multe ori.

Cu o intrerupere de 5 ani in care hemodializa i-a fost inlocuita cu dializa peritoneala, Maria este un tip de pacienta la care complianta la tratament si toleranta la schimbare, impreuna cu receptivitatea si totala deschidere fata de personalul medical au fost ancore sustenabile pentru acesti grei, dar frumosi 25 de ani. Fire introvertita, dar rabdatoare si tenace, Maria a parcurs momente de depresie moderata, insa complianta la tratamentul de specialitate si suportul persoanelor din mediul apropiat i-au ameliorat substantial simptomatologia.

Speram ca sarbatoritii nostri sa fie un model de viata pentru ceilalti pacienti si in acelasi timp sa constituie o certitudine a longevitatii in dializa, datorata vointei si perseverentei lor, dar intr-un anumit procent si atentiei cu care sunt tratati si ingrijiti de echipa medicala din reteaua Fresenius!

MOMENT ANIVERSAR. 25 DE ANI DE HEMODIALIZĂ CRONICĂ ÎN CENTRUL FRESENIUS NEPHROCARE BUCURESTI

Aniversarea a 25 de ani de viață cu hemodializă reprezintă un moment deosebit de reper al existenței atât pentru pacienți cât și pentru personalul centrului de dializă.

Pentru pacienții aflati în predializă sau la începutul programului de dializă atingerea cifrei de 25 de ani vechime înseamnă un viitor realizabil, care poate fi chiar depășit, după cum știm din evoluția unora din pacientii nostri, care au aniversat 35 de ani de hemodializă cronică. În nicio altă boala gravă cu insuficiență severă de organ vital pacientul nu poate trăi atât de mult cu organ artificial. Pacientul hemodializat nu numai ca supraviețuiește fără organ ci își poate continua activitatea profesională, poate rămâne în mijlocul familiei sau chiar își poate forma o familie, așa cum s-a întâmplat la mai mulți dintre pacienții nostrii, care s-au căsătorit și au avut copii.

Pentru personalul medical (medici, asistenți medicali) care au în grijă pacienții dializați această aniversare aduce satisfacția reușitei contribuției la prelungirea vieții de bună calitate și reprezintă un imbold pentru continuitatea strădaniilor depuse in tratamentul periodic de lungă durată al fiecarui bolnav cu boală cronică de rinichi.

Aceste rezultate nu se obțin usor. De multe ori medicii și asistenții se confruntă cu provocări de diverse tipuri, unele, medicale, legate de boală, sunt diverse si particulare la fiecare pacient, în timp ce altele, independente de boală, pot impacta activitatea centrului: defecțiuni ale rețelei de alimentare cu apă sau energie electrică, situații meteo extreme (în condiții de iarnă cu viscol și drumuri înzăpezite unii pacienți din provincie primesc găzduire completă în centru până la restabilirea circulației), cereri de preluare temporară a unor grupuri de pacienți venite din alt centru aflat în situatii dificile,  probleme de transport a unor pacienți nedeplasabili, etc.

Să mai adaug eforturile și disponibilitatea noastră de a respecta cu rigurozitate cerințele legale stabilite de actele normative și solicitate de echipele de control de la diverse autorități.

În plus, ca parte a marii echipe FRESENIUS, centrul nostru este angajat permanent în realizarea țintelor propuse de standardele companiei, care includ printre altele și cerințele ghidului European de bună practică a dializei și a altor ghiduri internaționale.

Privind în ansamblu bucuriile sunt mai puține decât momentele de muncă în ritm alert, preocupări, ingrijorare, efort pentru găsirea soluțiilor la diversele probleme, asta și pentru că nu avem timp prea mult de bucurii si sărbătorire. Cu atât mai mult, în acest moment se cuvine să ne oprim câteva clipe și să trecem în revistă întreaga noastra activitate pusă în serviciul pacientului dializat. Cât bine am făcut nu vom ști niciodată, așa cum nu vom ști câte zâmbete am adus pacientului și familiei, cum nu vom putea măsura care este contribuția noastră la recuperarea pacienților întorși la serviciu sau la integrearea lor în familie. Știu însă că privind în adâncul sufletului nostru vom avea satisfacția unică de a spune că și datorită nouă un om își poate imbrățisa sotia, copiii sau părinții, își poate aniversa ziua sau petrece sărbătorile cu familia și prietenii.

 

Dr. Christian Klein,

Medic Coordonator Centrul de Dializa Fresenius Nephrocare Bucuresti

31.10.2018