Un iubitor al mării

"Echipa NephroCare mă ajută întotdeauna să îmi organizez vacanţele. Nu le pot mulţumi suficient pentru munca depusă. În 2007, când am mers în Corfu cu soţia în luna de miere, singura opţiune era să primesc două tratamente la Kerkyra şi două pe "continent", în Filates"

Dr. György Mendege nu cunoaşte obstacole care l-ar putea ţine departe de o vacanţă la mare. Acesta a călătorit pe coasta mării Adriatice şi aproape peste tot în Grecia. Fiind conectat la un aparat la centrul de dializă Fresenius din Vác, Dr. Mendege, un avocat, vorbeşte entuziast despre călătoriile sale şi despre viaţa de zi cu zi:

"Întotdeauna mi-a plăcut să călătoresc, şi sunt atras de apă într-un fel inexplicabil. Încă de când eram tânăr, am tânjit să văd marea. Datorită bunătăţii mamei mele, am putut vizita Opatija în 1975 când am văzut pentru prima dată în viaţă Marea Adriatică. Când mi-am dat seama că am nevoie de dializă, nu boala în sine mi-a făcut rău, ci gândul că voi pierde marea.

Am moştenit boala renală polichistică de la tatăl meu care a murit foarte tânăr. În 1982, am fost diagnosticat cu hipertensiune, însă până în 2005, am putut evita dializa cu multe medicamente. În această perioadă lungă de timp, funcţia mea renală se deteriora, astfel că am început dializa în martie 2005. Într-un an m-am simţit incomparabil mai bine. Înainte, aveam dificultăţi să urc şi un etaj, dar ultima dată am urcat două sute de trepte fără probleme la Meteora."

Planuri de viitor

“De fapt, am o mulţime de planuri; urmează să mă pensionez curând, îmi închei chestiunile legale rămase şi voi avea mai mult timp pentru familia mea. Am trei fete şi o nepoată. Mă aştept ca până să ajung astăzi acasă, familia să crească cu un căţeluş. Cu siguranţă voi fi foarte ocupat!"