România

România – ţara frumuseţii naturale şi a culturii!

România este o ţară înrădăcinată în cultură şi frumuseţe şi încă unul din cel mai bine păstrate secrete din Europa. Ţara natală a multor inventatori, artişti şi resurse naturale, România are o abundenţă de comori ce aşteaptă să fie descoperite. Să facem o călătorie şi să aflăm mai multe despre această fascinantă ţară.

O lecţie de geografie

România este a 12-a ţară ca mărime din Europa şi se învecinează cu Ungaria, Serbia, Bulgaria, Ucraina şi Republica Moldova. Are ieşire la Marea Neagră, cu o coastă plină de plaje în lungime de aproape 250 km. Ţara este împărţită în munţi, dealuri şi câmpii.

Lanţul muntos al Carpaţilor ocupă o treime din ţară şi aici se pot practica o multitudine de sporturi în aer liber, schi, alpinism şi ciclism. Al doilea râu ca lungime din Europa, legendara Dunăre, curge prin România şi îşi încheie călătoria prin opt ţări la Marea Neagră. Delta Dunării este una dintre cele mai biodiverse zone de pe planetă şi în acelaşi timp un sit UNESCO, cu peste 300 de specii de păsări şi 45 de specii de peşti de apă dulce în numeroasele sale lacuri şi mlaştini. Un paradis pentru iubitorii de natură din întreaga lume!

Micul Paris

Micul Paris a fost numele dat Bucureştiului în anii 1900, având reputaţia unui oraş la modă cu clădirile sale şi viaţa de lux. Conform legendei româneşti, Bucureştiul a fost fondat de un cioban local pe nume Bucur, care înseamnă bucurie. Pentru că le plăcea cum cântă la fluier şi vinul său gustos, localnicii s-au decis să denumească oraşul după acesta. Astăzi, capitala şi cel mai mare oraş din România, este o metropolă aglomerată.

Locuri de interes

Dacă decideţi să vizitaţi România sau doriţi să recomandaţi locurile acesteia unui prieten, iată câteva locuri esenţiale de interes: Bucureştiul are multe delicii pentru turiştii interesaţi. Vechea stradă a Victoriei a fost construită în 1692 şi are propriul Arc de Triumf al Bucureştiului ce comemorează soldaţii întorşi din Primul Război Mondial. Palatul regal în stil neoclasic a fost sediul monarhiei şi găzduieşte astăzi Muzeul Naţional de Artă al României.

Părăsiţi Bucureştiul şi luaţi-o pe impresionantă autostradă Transfăgărăşan care leagă regiunea Muntenia de Transilvania. Descoperiţi câteva dintre cel mai bine păstrate oraşe medievale şi fortăreţe impresionante de-a lungul drumului, inclusiv Castelul Bran, care a inspirat Dracula lui Bram Stoker. Dacă vreţi să vă bucuraţi de natură, găsiţi-vă timp pentru a vă bucura de cel mai mare lanţ muntos al Europei, Carpaţii, care se poate lăuda cu sălbăticia neatinsă, gheţari, peşteri şi specii rare de flori şi faună.

Inventatori de renume mondial

România este locul de naştere al multor inventatori care, de-a lungul secolelor, au influenţat evoluţia omenirii în multe feluri. Profesorul de medicină şi psihologul Nicolae Paulescu a descoperit insulina pentru tratarea diabetului, în timp ce fizicianul şi bacteriologul Ioan Cantacuzino a inventat metoda vaccinării anti-holerice. Traian Vuia a fost un pionier în aviaţie şi inventatorul primului aeroplan cu autopropulsie. Data viitoare când semnaţi un formular sau un document aduceţi-vă aminte de numele Petrache Poenaru, creatorul primului stilou.

Artişti bine cunoscuţi

Românii au contribuit la arta mondială timp de mulţi ani şi continuă să o facă. Constantin Brâncuşi, de exemplu, este unul dintre cei mai mari sculptori ai secolului 20. Acesta a adus o contribuţie extraordinară la reînnoirea limbajului plastic şi al viziunii în sculptura contemporană. Compozitorul, muzicianul şi dirijorul George Enescu e considerat cel mai bun muzician român din toate timpurile.

Probabil că i-aţi auzit cele două Rapsodii Române, sau opera Oedip, care s-a bucurat de succes în operele şi teatrele din întreaga lume. Apoi vine Eugen Ionesco, un protagonist al Teatrului Absurdului şi autorul unui număr de piese de succes printre care Cântăreaţa Cheală şi Regele Moare.

NephroCare în România

Urăm bun venit tuturor acelora care doresc să ne viziteze și vă asigurăm că veți descoperi locuri senzaționale, peisaje încântătoare și oameni minunați!

Subiecte asemănătoare

Centre de dializă din România

Pentru informaţii detaliate despre modalităţile oferite şi programul de lucru al centrelor de dializă NephroCare.