Rusia

Captivanta Rusie

Cuprinzând părți din Europa și Asia, Rusia, ţara cunoscută astăzi oficial sub numele de Federația Rusă, este plină de diversitate, cu un amestec plin de culoare de cultură și arii naturale, fiind cea mai mare țară din lume ca întindere.  

Rusia este un loc fascinant. Nu numai datorită istoriei sale politice și sociale palpitante și uneori tumultoase, a tranziției recente de la comunism la democrație federală, ci și datorită orașelor sale exuberante, pline de istorie și cultură și a peisajelor uluitoare, care scot în evidență tot ce este mai frumos în natură. Să pornim într-o călătorie prin țara care i-a inspirat odinioară pe Tolstoi și Dostoievski, și care ne-a dat baletul modern și simfonii de renume mondial.

Moscova urbană

Pentru mulți străini, cosmopolita Moscovă condensează influența Vestului. Magazine de lux, peisaje urbane uluitoare, locuri celebre – bogatul oraș de pe râul Moscova oferă posibilități nelimitate pentru activități culturale și petrecerea timpului liber și este unul dintre cele mai scumpe orașe din lume ca și cost al vieții.

În mod special Kremlinul istoric, însemnând „fortăreață“, influențează atmosfera și înfățișarea orașului. Mândru și puternic, situat în inima orașului, magnificul complex a fost construit între anii 1482-1495 și a servit mai multor scopuri de-a lungul istoriei, fiind inclusiv reședința țarului și casa liderilor sovietici. Astăzi, el este reședința oficială a președintelui Federației Ruse. 

Frumusețe baltică

St. Petersburg, numit după țarul Petru cel Mare, este un oraș la Marea Baltică, cu o identitate ce pare să se schimbe în permanență. Numai în secolul XX a avut trei nume: St. Petersburg (înainte de 1914 și după 1991), Petrograd (între 1914-1924) și Leningrad (între 1924-1991). 

St. Petersburg-ul modern, cu o populație de 5,1 milioane de locuitori, este un loc verde, plin de viață. De fapt, lunga sa listă de parcuri și grădini - atât istorice cât și noi - i-au adus titlul de cel mai verde oraș al Rusiei. O atracție turistică deosebită în acest oraș măreț o reprezintă Muzeul Hermitage, care găzduiește una dintre cele mai mari și mai vechi colecții de artă și cultură din lume.

Știați că…?
Patrimoniu mondial: Rusia deține un număr total de 23 situri UNESCO de patrimoniu mondial, inclusiv Kremlinul și Piața Roșie din Moscova, întreg centrul istoric din St. Petersburg și regiunea Caucazului de Vest.

Legături cu Vestul:
În punctul lor de maximă apropiere, separate numai de Strâmtoarea Bering, Rusia și Statele Unite, mai precis statul Alaska, se află la o distanță de numai 85 de kilometri una de cealaltă! Cu mii de ani în urmă, cele două continente erau legate în această zonă de o limbă de pământ. Alaska a aparținut Rusiei, înainte ca SUA să o cumpere, în anul 1867.

Cel mai înalt din Europa?
Presupunând că Muntele Elbrus, cu o înălțime de 5.642 metri, se află în Europa, nu în Asia - un punct asupra căruia există opinii contradictorii de mult timp - acesta depășește cei 4.810,45 metri ai muntelui Mont Blanc și câștigă titlul de cel mai înalt vârf al Europei.

Escapadă rurală

În contrast cu centrele urbane pline de viață, sunt miile de kilometri pătrați ai zonelor rurale ale Rusiei. Renumita cale ferată transsiberiană, o rețea de trenuri ce leagă Moscova de estul Rusiei, şerpuieşte de-a lungul regiunilor rurale ale Rusiei. Calea ferată, utilizată atât pentru transportul de marfă, cât și pentru cel de călători, este cea mai lungă din lume. Există trei posibile rute între care se poate alege, însă fără discuție cea mai faimoasă este distanța de 9.258 kilometri sau 6 zile de la Moscova până la Vladivostok-ul aflat pe țărmul Mării Japoniei!

Urmele vulcanului

În partea vestică a lanțului muntos Caucaz, în apropierea graniței dintre Rusia și Georgia, toată atenția se îndreaptă spre muntele Elbrus. Acest munte, de fapt, un vulcan inactiv, atinge 5.642 metri, ceea ce îl face al 10-lea cel mai înalt vârf din lume. În fiecare an în iulie și august, alpiniști din toată lumea vin în număr mare pentru a-i cuceri vârful – o acțiune care necesită ani de antrenamente și pregătiri și care durează în medie o săptămână.

Un lac de record

Multe superlative pot descrie lacul Baikal - este atât cel mai adânc și mai vechi lac din lume, cât și cel mai mare rezervor de apă dulce din lume. Conform multora, este și lacul cu cea mai limpede apă. Aflat în Siberia, în Rusia centrală, la 445 metri deasupra nivelului mării, acest ochi de apă este înconjurat de munți din toate părțile. Lacul găzduiește 22 de insule, dintre care cea mai mare, insula Olkho, are uimitoarea lungime de 72 de kilometri și o lățime de 21 de kilometri.

Fenomenele naturale unice sunt inerente lacului Baikal. De exemplu, așa-numita strălucire Baikal, o sclipire unică a lacului în bătaia soarelui, care apare numai atunci când apa este complet lină. Modul în care lumina se reflectă pe suprafața apei amintește de sticla topită. De asemenea, lacul este afectat de maree, deși fluxul și refluxul nu sunt atât de pronunțate ca în oceanele lumii.

În vacanță în Rusia – cu NephroCare este posibil!

NephroCare are o prezență semnificativă în vestul Rusiei. Contactați direct centrul de dializă dacă planificați o vizită în zonă. Suntem mai mult decât bucuroși să vă primim și să vă oferim sesiunile de dializă necesare în apropierea oricărui centru vă aflați. Lăsați în urmă viața de zi cu zi și petreceți-vă timpul descoperind noi locuri palpitante.

Subiecte asemănătoare

Centre de dializă din Rusia

Pentru informaţii detaliate despre modalităţile oferite şi programul de lucru al centrelor de dializă NephroCare.