Recipes

Ingrediente (10 Porţii)

  • 1/2 banană
  • 100 g fulgi de ovăz fini
  • 2 linguri stafide
  • 50 g alune măcinate
  • 50 g migdale măcinate
  • 1 lingură miere
  • 1 lingură smântână (dacă este necesar) (30 % grăsime)
  • 30 g nucă de cocos deshidratată

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii141 kcal
Grăsimi9 g
Sodiu213 mg
Carbohidraţii11 g
Proteine4 g
Fosfor76 mg
Potasiu181 mg
Conţinutul de lichid7 ml

Instrucţiuni

Zdrobiţi banana. Adăugaţi toate celelalte ingrediente cu excepţia smântânii şi amestecaţi până formaţi un aluat moale, nelipicios. Dacă aluatul este prea fărâmicios, puteţi adăuga o lingură de smântână pentru a-l face mai moale. Când aluatul are consistenţa corectă, formaţi biluţe de dimensiunea unei nuci şi rulaţi-le în fulgii de nucă de cocos.
2 biluţe de energie de persoană

Sfaturi nutriţionale

Variaţii: Această reţetă de bază poate fi uşor adaptată cu alte ingrediente sau puteţi rula biluţele în pudră de cocos