Recipes

Ingrediente (12 Porţii)

  • 250 g făină
  • 2 lingurițe de praf de copt
  • 2 ouă
  • 100 g zahăr
  • 245 g iaurt natural
  • 50 g ulei de gătit
  • 2 mere
  • scorţişoară
  • 1 plic zahăr vanilat
  • coajă de portocală rasă

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii190 kcal
Grăsimi6 g
Sodiu85 mg
Carbohidraţii29 g
Proteine4 g
Fosfor99 mg
Potasiu109 mg
Conţinutul de lichid45 ml

Instrucţiuni

Ungeţi cu margarină o tavă pentru 12 brioşe şi preîncălziţi cuptorul la 175 de grade. Daţi merele pe răzătoare, presăraţi-le cu scorţişoară şi zahăr vanilat, apoi puneţi-le pe o parte pentru a se scurge sucul din ele. Partea uscată: Amestecaţi făina cu praful de copt. Partea lichidă: Amestecaţi ouăle cu zahărul, apoi cu iaurtul şi cu coaja de portocale rasă. Stoarceţi merele şi amestecaţi şi sucul lor şi uleiul. Amestecaţi partea uscată cu partea cea lichidă şi cu mărul ras stors, în aluat. Porţionaţi aluatul pentru fiecare formă şi coaceţi timp de 20-25 de minute.

Sfaturi nutriţionale

Puteţi reduce conţinutul de fosfor înlocuind praful de copt cu bicarbonat de sodiu.