Recipes

Ingrediente (2 Porţii)

  • 1 lingură de ulei de măsline extra virgin
  • 1 căţel de usturoi
  • 80 g carne de pui
  • 80 g carne de iepure
  • 2 cârnaţi de viţel
  • 200 g orez
  • 1 vârf de sare
  • 1 vârf de şofran
  • 1 vârf de boia
  • 2 ouă

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii833 kcal
Grăsimi38 g
Sodiu697 mg
Carbohidraţii81 g
Proteine40 g
Fosfor516 mg
Potasiu584 mg
Conţinutul de lichid162 ml

Instrucţiuni

Puneţi ulei într-o caserolă de lut. Tocaţi usturoiul şi rumeniţi-l uşor. Adăugaţi iepurele, carnea de pui şi cârnaţii tăiaţi în bucăţi şi un vârf de boia. Sotaţi până când se rumenesc. Adăugaţi orezul şi sotaţi-l puţin. Adăugaţi de două ori mai multă apă decât orez. Lăsaţi să fiarbă până când apa este absorbită şi orezul este uscat (cam 18 minute). Bateţi două ouă şi adăugaţi-le deasupra caserolei. Coaceţi cuptor până când ouăle formează crusta care dă numele acestei reţete.