Recipes

Consomme din carne de vită

uşoară
Etichete: Supă
Origine: Ungaria

Ingrediente (8 Porţii)

  • 800 g carne de vită (piept, pulpă, amestec)
  • 400-500 g rasol cu os
  • 300 g morcovi
  • 300 g rădăcină de pătrunjel
  • 150 g ţelină
  • 150 g gulie
  • 150 g ardei gras
  • 100 g ceapă
  • 2 căţei de usturoi
  • 300 g cartofi
  • 10 boabe de piper
  • 3 boabe diferite condimente
  • 1 vârf de şofran
  • Condimente Nature Vegamix fără sare
  • puţină verbină
  • frunze proaspete de pătrunjel
  • 150 g tăieţei pentru supă

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii502 kcal
Grăsimi32 g
Sodiu88.0 mg
Carbohidraţii27 g
Proteine26 g
Fosfor249 mg
Potasiu811 mg
Conţinutul de lichid225 ml

Instrucţiuni

Puneţi carnea şi rasolul cu os în 300 ml de apă rece, daţi în clocot şi aruncaţi prima apă. Puneţi carnea şi osul în apă rece din nou, daţi în clocot, scădeţi temperatura de fierbere şi luați spuma până când supa devine clară. Fierbeţi fără capac timp de 2 ore şi jumătate. Între timp, nu uitaţi să îndepărtaţi spuma de deasupra supei. Curăţaţi legumele pentru supă şi condimentaţi. Fierbeţi supa la foc mic încă 3 ore-3 ore şi jumătate până când este gata. Când legumele şi carnea sunt moi, scoateţi-le din supă şi tăiaţi-le felii. Când sunt gata, strecuraţi supa din nou printr-o strecurătoare. Serviţi cu paste făcute în casă sau găluşte de gris. Presăraţi deasupra pătrunjel proaspăt tocat.

Sfaturi nutriţionale

Pentru a reduce nivelul de potasiu al acestui fel de mâncare, puteţi tăia mai întâi morcovii, gulia, ardeiul gras şi cartofii şi îi puteţi înmuia în apă călduţă timp de 2 ore, apă pe care o aruncaţi după aceea.