Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 1 kg crap (proaspăt şi întreg)
  • 150 g unt topit

Supa albastră:

  • 2 l apă
  • 2 linguri sare
  • Felii de lămâie
  • 1/8 l oţet (125 ml)
  • 5 linguri vin alb (50 ml)
  • 1 linguriţă zahăr
  • unt topit
  • pătrunjel pentru decor (15 g)


Garnitura:

  • 800 g cartofi, tăiaţi, înmuiaţi, prăjiţi

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii833 kcal
Grăsimi51 g
Sodiu348 mg
Carbohidraţii41 g
Proteine48 g
Fosfor785 mg
Potasiu1,810 mg
Conţinutul de lichid660 ml

Instrucţiuni

Fierbeţi supa albastră cu toate ingredientele într-o oală mare timp de 15 minute. Puneţi peştele spălat în supa albastră, opriţi focul şi lăsaţi doar la infuzat. Timp de gătit aprox. 30-40 de minute. Scoateţi peştele din supă şi puneţi-l pe o tavă preîncălzită, turnaţi untul topit peste el şi decoraţi cu pătrunjel şi felii de lămâie. Pregătiţi cartofii ca garnitură conform cărţii de bucate.