Recipes

Crostata

moderată
Origine: Italia

Ingrediente (6 Porţii)

  • 250 g făină
  • 150 g unt moale
  • 100 g zahăr
  • 1 ou
  • coaja de la o lămâie
  • gem la alegere pentru decor

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii462 kcal
Grăsimi22 g
Sodiu17 mg
Carbohidraţii60 g
Proteine6 g
Fosfor54 mg
Potasiu102 mg
Conţinutul de lichid25 ml

Instrucţiuni

Amestecaţi untul moale cu zahărul, oul şi coaja de la lămâie. Adăugaţi treptat făina, formaţi o bilă şi lăsaţi-o la rece în frigider timp de cel puţin 3 ore. Preîncălziţi cuptorul la 180°C (Termostat 6). Întindeţi aluatul, nu prea subţire, şi decoraţi formele de prăjitură sau tăiaţi în jurul lor cu un cuţit de patiserie. Umpleţi fiecare tartă cu gem şi coaceţi timp de 15-20 de minute. Lăsaţi să se răcească înainte de a servi: gemul se va întări la rece.