Recipes

Franzelă din vinete

moderată
Origine: Spania

Ingrediente (2 Porţii)

  • 1 vânătă (250 gr)
  • 1/4 litru smântână uşoară (10 % grăsime)
  • 3 ouă
  • 1 vârf de sare (2 sau 3 g)
  • 2 linguri de ulei de măsline virgin
  • 1/2 de ardei (100 g crud)

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii498 kcal
Grăsimi42 g
Sodiu719.0 mg
Carbohidraţii13 g
Proteine18 g
Fosfor356 mg
Potasiu723 mg
Conţinutul de lichid354 ml

Instrucţiuni

Curăţaţi şi tocaţi vânăta cu grijă. Curăţaţi ardeiul şi ungeţi-i pieliţa, apoi aşezaţi-l în cuptor pentru jumătate de oră. Adăugaţi 2 linguri de ulei în cratiţă. Adăugaţi vânăta şi un vârf de sare şi prăjiţi până când vânăta este gata. Puneţi vânăta într-un recipient şi îndepărtaţi uleiul în exces. Adăugaţi 1/4 litru de smântână şi 3 ouă şi bateţi-le până când sunt bine amestecate. Ungeţi o tigaie cu unt. Adăugaţi compoziţia în tigaie şi coaceţi în bain-marie până este gata. Răciţi, daţi la frigider.

Sfaturi nutriţionale

Tăiaţi vânăta în bucăţi foarte mici şi înmuiaţi-le în destulă apă şi repetaţi procesul de 3 ori pentru a scădea potasiul şi sarea conţinută înainte de coacere. Ardeiul este folosit ca decor pentru a decora franzela; se poate pregăti şi fără ardei, ceea ce va scădea conţinutul de potasiu cu 66,5 mg per porţie.