Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 600 g pulpă de viţel
  • 250 g fasole verde
  • 200 g arpacaş
  • 2 haşme
  • 2 linguri ulei de rapiţă (20 g)
  • 60 ml vin alb
  • 300 ml supă
  • 0,25 legătură de arpagic
  • 50 g hrean (proaspăt)
  • 30 ml smântână (30 % grăsime)
  • 1 linguriţă piper
  • 1 vârf de cuţit zahăr

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii440 kcal
Grăsimi11 g
Sodiu450 mg
Carbohidraţii42 g
Proteine40 g
Fosfor465 mg
Potasiu951 mg
Conţinutul de lichid284 ml

Instrucţiuni

Îndepărtaţi tendoanele de pe partea cu piele a pulpei, condimentaţi şi frigeţi pe toate părţile. Apoi coaceţi în cuptor la 190 °C timp de aprox. 15 minute. Lăsaţi deoparte timp de 5 de minute.

Spălaţi și curățați fasolea, apoi opăriţi în apă cu sare.

Sotaţi arpacaşul cu haşmele tăiate cubuleţe în ulei de rapiţă până devin străvezii. Apoi stingeți cu vin alb şi condimentaţi cu sare şi piper. Adăugaţi treptat supa fierbinte. Fierbeţi timp de aprox. 15 minute. Între timp, radeţi hreanul şi tăiaţi arpagicul în rondele mici. La final, adăugaţi hreanul ras, rondelele de arpagic şi smântâna la arpacaş.