Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 125 g zmeură
  • 2 linguri zahăr pudră
  • 200 ml frişcă (30 % grăsime)
  • 100 g smântână acră (30 % grăsime)
  • 100 g quark sau iaurt (10 % grăsime)
  • 100 g zahăr
  • 100 g piersici în conservă

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii392 kcal
Grăsimi24 g
Sodiu36 mg
Carbohidraţii38 g
Proteine5 g
Fosfor110 mg
Potasiu202 mg
Conţinutul de lichid115 ml

Instrucţiuni

Această reţetă se prepară mai bine cu o zi înainte de a fi servită. Lăsaţi deoparte nişte zmeură pentru decor. Faceţi un piure din zmeura rămasă şi presaţi-o printr-o sită. Amestecaţi piureul cu zahărul pudră. Bateţi frişca până se întăreşte. Amestecaţi smântâna acră, quark-ul şi zahărul pentru a forma un amestec cremos. Înveliţi piureul de zmeură în frişcă, turnaţi amestecul într-o formă care a fost tapetată cu folie şi lăsaţi la congelator timp de 5-6 ore. În ziua următorare, scoateţi parfeul din formă şi tăiaţi-l în felii. Decoraţi cu zmeură şi cu felii de piersică.