Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 400 g păstrăv
  • 2 căţei de usturoi
  • 50 g făină
  • 100 g migdale
  • 100 ml smântână
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 100 g unt
  • 500 ml ulei de măsline condimentat (cu tarhon, rozmarin sau cimbru)

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii686 kcal
Grăsimi58 g
Sodiu76 mg
Carbohidraţii12 g
Proteine31 g
Fosfor390 mg
Potasiu629 mg
Conţinutul de lichid102 ml

Instrucţiuni

Curăţaţi peştele şi dezosaţi-l. Stoarceţi peste el sucul de lămâie şi adăugați uleiul condimentat peste el. Lăsaţi deoparte timp de 20 de minute. Ştergeţi umezeala, rulaţi peştele în făină şi prăjiţi pe ambele părţi în unt fierbinte. Presăraţi deasupra usturoi pisat, puneţi migdalele în coajă lângă peşte şi rumeniţi-l timp de câteva minute. Turnaţi smântâna şi fierbeţi-l pentru a se întări. Serviţi cu orez la aburi.

Sfaturi nutriţionale

Puteţi folosi alţi peşti de apă dulce precum crapul, carasul sau plătica.