Recipes

Ingrediente (6 Porţii)

  • 700 g peşte undiţar tăiat în bucăţi
  • 3 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 35 cl şampanie
  • 25 cl smântână maturată
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 100 g tagliatelli proaspete
  • 5 boabe de piper
  • crenguţe de pătrunjel
  • crenguţe de coriandru

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii379 kcal
Grăsimi18 g
Sodiu157 mg
Carbohidraţii21 g
Proteine23 g
Fosfor358 mg
Potasiu637 mg
Conţinutul de lichid265 ml

Instrucţiuni

Sotaţi peştele în ulei până se rumeneşte. Adăugaţi piperul. Turnaţi şampania, acoperiţi, lăsaţi să fiarbă timp de 15 minute. Adăugaţi smântâna şi lăsaţi la foc mic timp de câteva minute. Fierbeţi pastele în apă fierbinte. Spălaţi şi curăţaţi morcovii şi dovleceii. Tăiaţi legumele în fâşii subţiri. Fierbeţi o cantitate mare de apă. Introduceţi morcovii mai întâi. După 4 minute, adăugaţi dovleceii pe măsură ce apa dă iar în clocot. Scurgeţi toate legumele. Aranjaţi pe o farfurie peştele având deasupra sosul din şampanie împreună cu tagliatelli proaspete şi tagliatelli din legume. Adăugaţi piperul. Presăraţi deasupra coriandru şi pătrunjel tocat fin.

Sfaturi nutriţionale

Pentru a reduce nivelul de potasiu al acestui fel de mâncare, puteţi să tăiaţi mai întâi morcovii şi dovleceii şi să-i înmuiaţi în apă călduţă timp de 2 ore, aruncând apoi apa.