Munca în calitate de asistentă medicală

Nurse working on a dialysis machine
De ce să alegeți dializa?

Ați decis să lucrați în domeniul dializei sau doriți să vă schimbați domeniul de activitate.

Valoarea profesională

Începerea carierei de asistentă medicală în domeniul dializei este o modalitate semnificativă de a vă asigura creșterea valorii profesionale încă de la început. În majoritatea țărilor, asistentele medicale de dializă se bucură de foarte multă considerație și sunt foarte căutate de specialiștii în resurse umane, nu doar pentru posturi în domeniul dializei, ci și pentru alte posturi de asistente medicale. O asistentă medicală care și-a finalizat instruirea poate lucra în orice mediu de dializă, aproape oriunde în lume.

Conținutul muncii și abilitățile deprinse

În calitate de asistentă medicală de dializă, veți avea ocazia să vă folosiți toate abilitățile în domeniul asistenței medicale și vă veți îmbunătăți enorm capacitățile de lucru cu oamenii. Veți lucra într-un mediu în care beneficiați de tot sprijinul și unde tehnologia și instrumentele puse la dispoziție vă permit să vă îndepliniți mai bine rolul crucial pe care îl aveți în îngrijirea pacienților. În cadrul unităților de dializă, asistentele medicale lucrează în echipe care își pot organiza munca în mod independent.

Sprijinul pentru instruire

În cadrul NephroCare, considerăm că educația continuă este foarte importantă. Instruirea dvs. începe din prima zi. Datorită Programului de instruire fundamentală pentru asistentele medicale de dializă (acreditat de EDTNA/ERCA) pe care l-am implementat, vi se desemnează un mentor care vă va îndruma în primele trei luni și va continua să vă ofere sprijin după această perioadă. Veți beneficia de multă instruire practică și cursuri teoretice, pentru a vă consolida bagajul de competențe. Pe măsură ce veți avansa, educația dvs. va continua cu programe de instruire adecvate.

Echilibrul între viața profesională și cea personală

Munca într-o unitate de dializă vă oferă condiții optime pentru organizarea vieții de familie. Veți lucra într-un sistem de schimburi previzibile, care vă va asigura un program de lucru mult mai flexibil, comparativ cu alte posturi de asistente medicale. Nu se lucrează duminica și nu se fac schimburi de noapte.

Munca în echipă

Cea mai mare parte a personalului dintr-o unitate de dializă este reprezentată de asistentele medicale. Prin urmare, acestea se bazează unele pe altele și se sprijină reciproc în caz de nevoie. Asistentele medicale de dializă colaborează și cu alți profesioniști din cadrul unității de dializă, printre care medici, psihologi, și nutriționiști. Este cu adevărat o echipă pluridisciplinară.

Impactul asupra vieții pacienților

Veți ajunge să vă cunoașteți pacienții și să țineți la ei, construind o relație pe termen lung. Veți deveni o persoană importantă pentru ei și veți putea contribui în mare măsură la starea lor de bine.  Veți putea vedea rezultatele îngrijirilor de calitate pe care le oferiți.

De ce să alegeți NephroCare?

În prezent lucrați în domeniul dializei și sunteți în căutarea unei noi provocări

Sprijinul pentru instruire

În cadrul NephroCare, considerăm că educația continuă este foarte importantă. Instruirea dvs. începe din prima zi. Datorită Programului de instruire fundamentală pentru asistentele medicale de dializă (acreditat de EDTNA/ERCA) pe care l-am implementat, vi se desemnează un mentor care vă va îndruma în primele trei luni și va continua să vă ofere sprijin după această perioadă. Veți beneficia de instruire practică și cursuri teoretice, pentru a vă consolida bagajul de competențe. Pe măsură ce veți avansa, educația dvs. va continua cu programe de instruire adecvate.

Calitatea și siguranța

În calitate de furnizor de servicii de dializă cu o vastă experiență, avem proceduri și standarde foarte bine puse la punct. Veți lucra într-un mediu bine organizat încă de la început. „Standardele NephroCare privind bunele practici în dializă” și „Controlul igienic și al infecțiilor”, alături de procedurile care descriu modul în care sunt puse în aplicare cele mai bune practici în aceste domenii, reprezintă principalele directive de calitate pentru asistentele medicale și fac din unitățile de dializă un loc mai sigur pentru pacienți și angajați deopotrivă.

Mediul de lucru

Clinicile NephroCare sunt medii de lucru puternic armonizate între ele, începând cu standardele arhitecturale legate de spațiu și până la organizarea unității de dializă. Dvs. beneficiați de pe urma acestui cadru bine organizat și confortabil. Activitatea noastră se bazează pe procese standardizate, roluri clare și o excelentă organizare a muncii pe schimburi și a sarcinilor. Vă oferim un mediu în care vă veți simți bineveniți.

Dezvoltarea carierei

Există multe modalități prin care vă puteți dezvolta cariera în cadrul NephroCare. Vă puteți specializa în managementul datelor și al calității, igienă, instruire și mentorat, putând avansa ierarhic în cadrul centrului dvs. de dializă și ajunge să ocupați funcții la sediul central. Majoritatea funcțiilor de management al departamentelor de îngrijire medicală sunt ocupate de asistente medicale care au fost selectate din clinicile noastre. Iar dacă veți decide vreodată să vă schimbați locul de muncă, faptul de a fi lucrat la NephroCare constituie o recomandare profesională solidă.

Implicarea în comunitatea științifică

Considerăm că toate asistentele medicale trebuie să facă schimb de experiențe și să participe la progresul științific al profesiei. De aceea, sprijinim participarea la Conferințele Internaționale EDTNA/ERCA a tuturor asistentelor noastre medicale implicate activ în cercetarea științifică. Dacă ați participat la congres, ați văzut probabil deja posterele și sesiunile noastre.

Subiecte asemănătoare

Misiunea și viziunea, rețeaua internațională și valorile Fresenius NephroCare, furnizorul de servicii de dializă al Fresenius Medical Care.