Ştiri

8 Martie, ziua internațională a femeii

În România, în mod tradițional, de 8 martie este sărbătorită ziua mamei. Mama este cea mai dragă și cea mai importantă ființă pentru fiecare dintre noi.

Ziua Mamei este întâmpinată cu aceeași mare bucurie de către copii și de mamele lor, reprezentând o ocazie deosebită pentru cei dintâi să-și exprime respectul, mulțumirea și recunoștința față de cele care i-au crescut, i-au educat și le-au oferit dragoste necondiționată.

Dacă am transpune imaginea mamei în calități și emoții umane, acestea ar fi: iubire, bunătate, frumusețe, răbdare, dar mai ales grijă și atenție.

Am surprins aceste aspecte minunate ale relaționării cu mama în centrul de dializă Fresenius NephroCare Bacău, unde MAMA are rol de pacientă aflată în  program de dializă, dar și rol de suport emoțional al pacienților dializați:

  • Mama, ca pacientă a centrului nostru, doamnei Anichițoaie Filotia, căreia fiica sa îi transmite:

Cu ocazia zilei de 8Martie iți doresc sănătate, draga mea mămică. Putere, să treci prin toate încercările vieții! Te iubim!

  • ca mamă a unor pacienți aflați în programul de dializă a centrului nostru:

…draga noastră pacientă Lucica Boasa, transmite mamei sale:

“Iubita mea mamă, cea mai dulce și scumpă între femei, tu ești persoana căreia îi datorez tot! Faptul că exist, că am ajuns unde am ajuns, că m-ai crescut și educat cum ai putut mai bine, că m-ai învățat să iert, să uit, să ofer o mână de ajutor și un sfat celui care are nevoie. Tu ești eroina noastră, cea care ai știut să ții familia unită și fericită! Astăzi, de ziua ta, îmi doresc ca bunul Dumnezeu să îți ofere tot ce e mai bun și mai frumos, să te țină sănătoasă alături de noi încă mult timp de acum încolo, ca să te poți bucura de fiecare etapă a noastră! Tu ești mama noastră frumoasă, pe care o iubim infinit! La mulți ani!!!❤❤❤”