Spania

Spania – întotdeauna pe urmele soarelui

La răsărit, soarele spaniol colorează cerul în roşu, în timpul zilei e luminos şi galben pe cer iar seara este o minge de foc ce dispare treptat după orizont.

Când te gândeşti la Spania, te gândeşti la soare. Şi oricine se gândeşte la soare se gândeşte adesea la mare şi la nisip. Spania le are pe toate trei din abundenţă. De la nord la sud şi de la est la vest, cu greu s-ar putea găsi contraste mai mari.

În nord veţi găsi fascinanta coastă atlantică cu minunatele oraşe Bilbao şi San Sebastian. În vest, puţin spre interior, veţi găsi faimosul centru de pelerinaj Santiago de Compostela, care marchează sfârşitul Căii Sfântului Iacob. La sud veţi găsi plajele netede ale Andaluziei. Această zonă este personificarea imaginii pe care mulţi o au despre Spania, cu sate albe şi vin de Xeres.

Sau poate insulele mediteraneene Ibiza şi Mallorca? Sau La Mancha în inima ţării, unde Don Quixote şi Sancho Panza s-au luptat cu morile de vânt? Spania este atât de diversă şi cu faţete multiple. Acest lucru ţine în special de turbulenta sa istorie. Ţara a fost întotdeauna un creuzet pentru multe şi diverse culturi. Timp de secole a fost punctul de întâlnire dintre Est şi Vest. Romanii au domnit peste 700 de ani, iar apoi au venit Maurii, invadatori din Arabia şi Africa de Nord, care au dictat destinul peninsulei Iberice. O multitudine de clădiri minunate ne amintesc de această epocă.

Cea mai cunoscută dintre acestea este Alhambra, faimosul palat şi fortăreaţă maură care a fost construit la mijlocul secolului 14 în Granada în sudul Spaniei. Faimoasa Mezquita, vechea moschee din Cordoba încântă de asemenea vizitatorii cu jocul său de lumini şi umbre şi nenumăratele coloane.

Spania îşi arată latura blândă primăvara şi toamna. Soarele e mai puţin puternic şi în multe locuri natura este vie şi colorată. De regulă e şi mai linişte în oraşe, pe plaje şi la principalele obiective turistice. În toiul verii temperatura poate trece adesea de 30 de grade. Pe lângă coasta Spaniei, cultura şi clima acesteia, multe persoane sunt fascinate şi de stilul de viaţă relaxat. Sau o fi din cauză că soarele înveseleşte pe toată lumea? Pentru a afla trebuie doar să mergeţi acolo.

Sfaturi pentru destinaţii

Madrid

Madrid este capitala Spaniei şi are o populaţie de peste trei milioane. Este un oraş cosmopolit, un centru de afaceri, sediul Administraţiei Publice, al Guvernului, Parlamentului Spaniol şi domiciliul Familiei Regale Spaniole.

Arta şi cultura stau în centrul vieţii din Madrid. Oraşul are 73 de muzee ce acoperă toate aspectele cunoaşterii umane. Cele mai importante sunt Muzeul Prado, una dintre cele mai mari galerii de artă din lume, muzeul Thyssen-Bornemisza cu peste 800 de picturi, sculpturi şi tapiţerii ce pleacă de la primii maeştri olandezi şi merg până la cele mai avangardiste tendinţe şi Centrul Naţional de Artă Reina Sofía, care este dedicat artei contemporane spaniole, cu lucrări de Picasso, Joan Miró, Salvador Dalí şi Juan Gris printre alţii.

Parcurile şi grădinile impecabile ale Madridului invită rezidenţii şi vizitatorii să se alăture soarelui, să meargă la plimbare, la canotaj sau să hrănească veveriţele. Parcul Retiro, odată terenul de joacă al monarhilor spanioli, Casa de Campo şi parcul Juan Carlos I printre altele au făcut Madridul una dintre cele mai verzi capitale europene.

Madrid se poate lăuda cu concerte, expoziţii, spectacole de balet şi teatru şi cele mai noi lansări cinematografice. Puteţi încerca o gamă variată din cea mai fină bucătărie spaniolă sau internaţională sau vă puteţi bucura de barurile şi tavernele sale. Acestea sunt doar câteva dintre alternativele de petrecere a timpului liber în Madrid, pe lângă tentaţia cumpărăturilor în cele mai tradiţionale locaţii şi în magazinele cu mărci renumite.

Găseşte un centru de dializă în Madrid

Catalonia & Barcelona

Catalonia are una dintre cele mai vechi istorii din Europa, o capitală, Barcelona, care nu doarme niciodată, un teritoriu plin de farmec, fără să mai menţionăm minunatele plaje din Costa Brava. Vă aşteaptă o gamă largă de comori artistice, cum ar fi bisericile în stil romanesc şi marile nume din arta şi arhitectura modernă, Dali, Gaudi, Miro şi Picasso.

Barcelona se află între mare şi munţi şi are reputaţia de a fi cel mai cosmopolit, modern şi avangardist oraş din Spania. Este un oraş mediteranean dinamic şi deschis şi este perfect pentru relaxare, plimbări şi dacă vrei să te bucuri de un stil de viaţă unic.

Sunt multe lucruri de văzut, cum ar fi arhitectura gotică, faimosul bulevard Las Ramblas, parcul Güel al lui Gaudi şi catedrala neterminată La Sagrada Familia, cartierul vechi Raval, La Ribera şi La Barceloneta, o înşiruire de străzi de-a lungul plajelor în stil coridor unde puteţi găsi câteva restaurante şi baruri locale fantastice, departe de zona turistică tipică.

E uşor să te mişti prin Barcelona. Practic vă puteţi plimba pe jos prin întreg oraşul. Există şi un sistem de închiriat biciclete iar metroul este foarte bun şi uşor de utilizat.

Găseşte un centru de dializă în Catalonia

Aruncaţi o privire şi asupra nou deschisului centru de dializă din Terrassa, care este un pionier, combinând sustenabilitatea, funcţionalitatea şi eficienţa pentru confortul pacienţilor noştri.

Costa del Sol & Málaga

Provincia Málaga şi Costa del Sol oferă vizitatorilor peisaje minunate, mâncăruri delicioase şi oameni prietenoşi. Vizitatorii pot descoperi şi o moştenire culturală bogată, plaje fabuloase şi fermecătoare sate în interior.

Costa del Sol este faimoasă pentru sutele de plaje de care te poţi bucura pe coastă, de golfuleţele şi plajele ascunse şi de întinderi de nisip şi cluburi pe plajă. Una dintre cele mai populare activităţi în Costa este golful - există peste 50 de terenuri de golf, în uluitoare locaţii muntoase ce oferă privelişti spectaculoase ale peisajului variat al zonei şi până la mare.

Mai puţin cunoscute, dar cu siguranţă meritând vizitate, sunt splendidele parcuri naţionale din jurul provinciei Malaga, adesea aflate la scurtă distanţă. Puteţi face drumeţii, intra în peşteri, înota, puteţi practica sporturi 4x4, echitaţie şi vă puteţi bucura de nenumărate activităţi aventuroase. Pentru o zi mai puţin solicitantă, satele din regiunea Axarquia sunt printre cele mai pitoreşti din Spania.

Dacă sunteţi o pasăre de noapte, veţi găsi un număr imens de baruri şi cluburi de-a lungul coastei, în special în jurul Marbella şi Puerto Banus, de la cele distractive şi relaxante şi până la cele şic şi sofisticate.

Dacă veniţi pe coastă în vacanţă, nu rataţi oraşul Malaga, care s-a reinventat în ultimii ani ca centru cultural şi gastronomic. Are o ofertă inegalabilă de muzee, inclusiv muzeul Picasso, o scenă de artă contemporană vie şi cele mai bune baruri cu tapas şi restaurante.

Găseşte un centru de dializă în Andalucia.

Dializă în vacanţă în Spania

În Spania există câteva centre de dializa NephroCare. De asemenea și insulele Spaniei sunt bine deservite. În Insulele Canare sunt multe centre. Oferim dializă de vacanță în Gran Canaria, Fuerteventura, Lanzarote, Tenerife și La Palma. Cea mai mare parte a personalului vorbește pe lângă spaniolă, germană și engleză.