Recipes

Ingrediente (3 Porţii)

  • 3 linguri ulei de măsline
  • 2 linguri ierburi de Provence uscate
  • 1 cățel de usturoi
  • 6 cotlete de miel (fiecare având greutatea de 100 g, inclusiv osul)
  • Sare de mare (3 g)
  • Piper proaspăt măcinat

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii391 kcal
Grăsimi30 g
Sodiu474 mg
Carbohidraţii2 g
Proteine30 g
Fosfor275 mg
Potasiu424 mg
Conţinutul de lichid66 ml

Instrucţiuni

Zdrobiți usturoiul până obțineți o pastă și amestecați bine cu 2 linguri de ulei de măsline și ierburile de Provence. Acoperiți cotletele de miel cu acest amestec și lăsați-le să stea la temperatura camerei timp de 20 de minute. Încălziți într-o tigaie o lingură de ulei. Presărați puțină sare și piper peste carne. Așezați cotletele în tigaie și prăjiți-le la temperatură înaltă timp de aproximativ 2-3 minute; întoarceți-le apoi și prăjiți-le și pe partea cealaltă la temperatură înaltă timp de aproximativ 2-3 minute. Scoateți-le din tigaie, așezați-le pe o farfurie acoperită cu folie și lăsați-le să stea 5 minute, apoi serviți.

În această rețetă sunt 2 cotlete pentru fiecare porție.

Sfaturi nutriţionale

Piureul de cartofi reprezintă o garnitură minunată.