Recipes

Inimi din aluat cu şuncă şi cu ricotta

moderată
Etichete: Carne
Origine: Franța

Ingrediente (6 Porţii)

  • 3 felii de şuncă albă
  • 1 legătură ierburi fine sau
  • 1 amestec de ierburi aromate congelate
  • 100 g ricotta (45 % grăsime)
  • 1 gălbenuş
  • 1 aluat în foi (270 g)
  • 1 linguriţă muştar
  • pudră de usturoi
  • 5 boabe de piper

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii254 kcal
Grăsimi19 g
Sodiu386.0 mg
Carbohidraţii14 g
Proteine7 g
Fosfor108 mg
Potasiu136 mg
Conţinutul de lichid42 ml

Instrucţiuni

Amestecaţi ierburile tocate, ricotta, pudra de usturoi şi piperul. Tăiaţi colţurile aluatului pentru a obţine un pătrat. Amestecaţi 1 gălbenuş şi echivalentul unei linguriţe de muştar. Ungeţi aluatul cu o pensulă, cu acest amestec. Acoperiţi-l în totalitate cu feliile de şuncă. Apoi întindeţi un strat subţire de ricotta cu ierburi. Rulaţi jumătate din aluat oprindu-vă la mijloc. Rulaţi cealaltă parte. Ambele rulouri trebuie să se întâlnească şi să se atingă. Puneţi în congelator timp de 30 de minute pentru ca aluatul să se întărească bine. Tăiaţi felii de 1 cm. Aşezaţi inimile din aluat într-o tavă de copt tapetată cu hârtie pergament. Coaceţi în cuptor la 180°C (T 6) timp de 15 minute. Serviţi cald.