Recipes

Piroschki

moderată
Origine: Federația Rusă

Ingrediente (25 Porţii)

Aluatul din drojdie:

  • 250 ml lapte
  • 300 g făină de grâu
  • 1 pachet drojdie (7 g)
  • ½ linguriţă rasă zahăr
  • 2 linguri ulei de rapiţă

Umplutura:

  • 250 g varză acră (scursă)
  • 80 g ceapă, tăiată cubuleţe mici
  • 150 g morcovi raşi
  • 2 linguri ulei de rapiţă
  • Piper proaspăt măcinat

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii68 kcal
Grăsimi2 g
Sodiu44 mg
Carbohidraţii10 g
Proteine2 g
Fosfor29 mg
Potasiu97 mg
Conţinutul de lichid28 ml

Instrucţiuni

Încălziţi laptele. Amestecaţi făina şi drojdia cu atenţie, apoi adăugaţi laptele cald şi celelalte ingrediente şi frământaţi folosind un mixer de bucătărie, mai întâi scurt la viteza cea mai mică, apoi timp de cinci minute la viteza cea mai mare pentru a realiza un aluat moale. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l într-un loc cald pentru a crește.

Sotaţi ceapa uşor în ulei, adăugaţi morcovul ras şi sotaţi puţin mai mult. Amestecaţi varza acră în compoziţie şi prăjiţi timp de 10 minute, mestecând în mod repetat. Lăsaţi să se răcească. Întindeţi aluatul pe o planşetă bine presărată cu făină
la o grosime de aprox. 2 mm. Folosind un cutter rotund cu diametrul de 10 cm, tăiaţi aproximativ 25 de cercuri. Puneţi 2 linguriţe de umplutură în mijlocul fiecărei rondele de aluat. Treceţi marginile fiecărei rondele peste umplutură, lăsând o deschizătură mică în partea superioară. Tapetaţi o tavă de copt cu hârtie de copt. Aşezaţi piroschki pe tava de copt, acoperiţi-le cu puţin ulei şi coaceţi-le într-un cuptor preîncălzit (aprox. 180 °C) timp de aprox. 20 de minute.

Sfaturi nutriţionale

Piroschki sunt pacheţele din aluat umplut făcute din aluat cu drojdie, aluat în foi sau aluat pentru paste, care se găsesc de obicei în bucătăria est-europeană. Sunt foarte cunoscute ca aperitive, feluri principale sau gustări şi sunt adesea servite la ocazii speciale.