Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 50 g ceapă
  • 1 căţel de usturoi
  • 25 g unt
  • 125 ml vin alb sec
  • 1 litru supă de legume
  • 50 g amidon din porumb
  • 2 cutii de creson (creson de grădină)
  • 75 g smântână maturată (Crème fraîche) (30 % grăsime)
  • 1 linguriţă suc de lămâie
  • Piper

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii222 kcal
Grăsimi15 g
Sodiu338 mg
Carbohidraţii14 g
Proteine2 g
Fosfor48 mg
Potasiu203 mg
Conţinutul de lichid308 ml

Instrucţiuni

Tăiaţi cubuleţe ceapa şi usturoiul şi sotaţi-le în unt. Stingeţi cu vinul alb sec şi adăugaţi supa de legume. Daţi în clocot şi fierbeţi la foc mic timp de 15 minute. Introduceţi amidonul şi daţi în clocot. Adăugaţi frunzele unei legături de creson de grădină. Introduceţi smântâna maturată şi faceţi un piure fin din supă. Adăugaţi condimentele şi sucul de lămâie. Decoraţi cu o altă legătură de creson de grădină.