Pentru a îmbunătății experiența dumneavoastră ca utilizator al site-ului și pentru a vă furniza cele mai bune servicii Nephrocare utilizează pe website-ul său cookies. Prin continuarea activității pe acest site, ne dați consimțământul de a utiliza cookies. Pentru detalii accesați Politica de confidențialitate.

Rinichiul şi boala cronică de rinichi

Când suferiţi de boală cronică de rinichi, rinichii dumneavoastră încetează treptat să mai funcţioneze şi nu mai pot exercita funcţiile importante care vă menţin sănătos. Boala cronică de rinichi este ireversibilă; totuşi, dacă pierderea funcţiei renale este depistată suficient de timpuriu, măsurile preventive pot încetini progresia bolii - mai mult, în anumite cazuri, terapia de substituţie renală poate fi chiar evitată. Viaţa cu boală cronică de rinichi poate fi controlată; vă putem ajuta, însă trebuie să reţineţi că dumneavoastră, ca pacient, jucaţi de asemenea un rol important; cooperarea activă este un aspect foarte important - mai mult decât se aşteaptă de la alte tipuri de pacienţi.

În această secţiune veţi găsi informaţii despre rinichi, boala cronică de rinichi, stadiile bolii, opţiunile de tratament şi posibilele comorbidităţi.

Subiecte asemănătoare

Elemente fundamentale despre rinichi

Cei doi rinichi ai dumneavoastră lucrează mai mult decât...