Recipes

Ardei umpluţi

moderată
Origine: Portugalia

Ingrediente (4 Porţii)

  • 2 ardei galbeni sau roşii
  • 500 g piept de pui, tocat sau tăiat cubuleţe
  • 300 g orez alb
  • 1 ceapă medie
  • 2 căţei usturoi
  • 3 linguri ulei
  • piper şi oregano după gust

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii488 kcal
Grăsimi9 g
Sodiu90 mg
Carbohidraţii64 g
Proteine36 g
Fosfor374 mg
Potasiu628 mg
Conţinutul de lichid191 ml

Instrucţiuni

Spălaţi bine ardeii. Faceţi o tăietură de sus până jos pentru a crea două jumătăţi egale. Îndepărtaţi seminţele. Fierbeţi în apă fierbinte timp de câteva minute până se înmoaie. Daţi deoparte. Feliaţi subţire usturoiul şi ceapa. Sotaţi într-o tigaie cu 1 lingură de ulei, adăugaţi puiul tăiat şi sotaţi. Apoi adăugaţi amestecul de orez fiert şi condimentele. Umpleţi ardeii cu amestecul de mai sus şi aşezaţi-i într-o tigaie cu 2 linguri de ulei. Dacă mai aveţi material pentru umplutură, aranjaţi-l în tigaie lângă ardei. Coaceţi în cuptor pentru câteva minute până se rumenesc.