Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 50 g morcovi
  • 500 g tagliatelli din ouă proaspete
  • 20 cl smântână maturată (crème fraîche) (30 % grăsime)
  • 4 curcani tăiaţi (600 g)
  • 1 lingură ulei de arahide
  • 2 linguri ulei de măsline

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii818 kcal
Grăsimi25 g
Sodiu144 mg
Carbohidraţii91 g
Proteine56 g
Fosfor412 mg
Potasiu590 mg
Conţinutul de lichid122 ml

Instrucţiuni

Încălziţi o cratiţă mare de apă. Când apa fierbe, puneţi pastele la fiert. Când pastele sunt fierte, scurgeţi-le de apă. Spălaţi şi curăţaţi morcovii, tăiaţi-i în felii şi fierbeţi-i într-o cantitate mare de apă timp de 30 de minute. Încălziţi 2 linguri de ulei de măsline într-o tigaie. Când este foarte fierbinte, puneţi morcovii. Într-o altă tigaie, prăjiţi cotletele cu puţin ulei de arahide. După ce carnea este gata, scoateţi cotletele din tigaie şi puneţi smântâna la foc mic. Amestecaţi smântâna cu morcovii. Pe fiecare farfurie, faceţi un pat de tagliatelli şi apoi puneţi smântâna, morcovii şi un cotlet deasupra. Serviţi fierbinte!

Sfaturi nutriţionale

Această reţetă este interesantă privind aportul de proteine necesare pentru a vă menţine masa musculară şi nu are multă sare şi potasiu. Totuşi, are un conţinut mare de fosfor: Nu uitaţi să vă luaţi chelatorii de fosfați!