Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 1 dovlecel (aprox. 1 kg)
  • 300 g carne de porc tocată
  • 2 linguri ulei
  • puţină Vegeta
  • piper
  • măghiran

Pentru a acoperi:

  • 1 ceaşcă smântână acră (30 % grăsime)
  • 100 g brânză Edam (45 % grăsime)

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii567 kcal
Grăsimi45 g
Sodiu222 mg
Carbohidraţii13 g
Proteine27 g
Fosfor384 mg
Potasiu1,137 mg
Conţinutul de lichid322 ml

Instrucţiuni

Dacă dovlecelul este moale, nu trebuie curăţat. Tăiaţi capacul, scoateţi sâmburii şi precoaceţi. Rumeniţi carnea tocată şi condimentaţi cu puţină Vegeta, piper şi măghiran, apoi umpleţi dovlecelul cu acest amestec. Acoperiţi partea de sus cu un amestec de smântână şi brânză, puneţi-l în cuptor şi coaceţi până când este gata.