Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

Frigăruile din carne de pui:

  • 400 g file de piept de pui
  • 1 ardei roşu
  • 150 g dovlecei
  • 1 conservă mică de ananas
  • 4 roşii cocktail
  • 4 linguri suc de lime
  • 2 linguriţe miere
  • 8 linguri ulei de rapiţă

Sos condimentat picant cu mango:

  • 2 mangouri pârguite
  • 3 cm în lungime de ghimbir tocat
  • 2 căţei de usturoi tocați mărunt
  • 2 ardei iuţi proaspeţi, fără seminţe şi tocaţi
  • 4 linguri oţet balsamic
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri alune tocate
  • Sare

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii350 kcal
Grăsimi6 g
Sodiu119 mg
Carbohidraţii42 g
Proteine30 g
Fosfor279 mg
Potasiu891 mg
Conţinutul de lichid334 ml

Instrucţiuni

carnea de pui:
Spălaţi pieptul de pui, uscaţi-l şi tăiaţi-l cubuleţe. Curăţaţi legumele. Tăiaţi ardeiul în jumătate şi în bucăţi. Tăiaţi dovleceii în fâşii. Strecuraţi sucul din bucăţile de ananas. Combinaţi toate ingredientele pentru marinată: sucul de lime, mierea, untul, sarea şi piperul. Puneţi bucăţile de carne într-un vas curat şi turnaţi peste marinata, amestecând bine. Marinaţi lăsând la rece timp de cel puţin o oră. 
Puneţi pe frigărui carnea de pui, dovlecelul, ananasul şi roşiile, una după alta. Prăjiţi frigăruile.
Sosul condimentat:
Tăiaţi mangourile în bucăţele şi amestecaţi-le cu usturoi, ghimbir, ardei iute, oţet, zahăr şi nişte sare.
Aşezaţi amestecul într-o oală mică, fără capac şi daţi încet în clocot la foc mic.
Acoperiţi oala şi fierbeţi timp de 10 minute.
Luaţi de pe foc şi lăsaţi să se răcească. Faceţi un piure din amestec.
Adăugaţi alunele tocate şi daţi la frigider pentru a servi rece.

Sfaturi nutriţionale

Dacă folosiţi frigărui de lemn, ungeţi-le mai întâi cu ulei pentru ca după prăjire, carnea să iasă uşor.