Recipes

Kaiserschmarrn cu compot de prune

moderată
stadiu CKD: Colesterol
Origine: Austria

Ingrediente (4 Porţii)

Ingrediente pentru Kaiserschmarrn:

 

  • 130 g făină
  • 250 ml apă
  • 1 lingură de zahăr vanilinat
  • Un praf de sare
  • 4 ouă
  • 50 g zahăr
  • 50 g unt
  • 40 g stafide (înmuiate în 20 ml de rom)
  • 30 g zahăr pentru caramelizare 

Ingrediente pentru compotul de prune:

250 g prune (la conservă sau la borcan)

50 g zahăr

40 ml apă

1 linguriță de zeamă de lămâie

1/2 bețișoare de scorțișoară

2 căței de usturoi

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii478 kcal
Grăsimi87 g
Sodiu175 mg
Carbohidraţii81 g
Proteine342 g
Fosfor240 mg
Potasiu409 mg
Conţinutul de lichid164 ml

Instrucţiuni

Pentru Kaiserschmarn:

De obicei, Kaiserschmarrn se prepară într-o tigaie, însă este nevoie de puțin exercițiu pentru a asigura temperatura și intervalul de timp potrivite. Vă prezentăm o rețetă simplă pentru Kaiserschmarrn la cuptor care are, de asemenea, un gust excelent.

Preîncălziți cuptorul la 200 °C.

Separați albușul de gălbenuș.

Amestecați făina, laptele, zahărul vanilinat și sarea cu un tel până când obțineți o consistență fină. Amestecând, adăugați gălbenușurile unul câte unul. Bateți albușurile cu zahărul până când obțineți o spumă stabilă și încorporați-o cu atenție în amestec. Încălziți untul într-o tavă potrivită pentru cuptor (sau într-o tavă cu capac cu o suprafață întinsă). Turnați amestecul în tavă și presărați deasupra stafidele.

Coaceți timp de 15 minute în cuptorul preîncălzit. Scoateți tava/tava cu capac și împărțiți amestecul în sferturi, întoarceți sferturile invers și coaceți pentru alte 10 minute.

Scoateți tava/tava cu capac și tăiați Kaiserschmarrn în bucăți mici, de dimensiunea unei îmbucături (folosind o furculiță sau o spatulă), presărați cu zahăr și reintroduceți la cuptor pentru a se carameliza ușor. Scoateți din cuptor, așezați pe farfurii, presărați cu zahăr pudră și serviți.

 

Pentru compotul de prune:

Înjumătățiți prunele și scoateți sâmburii.

Într-o cratiță fierbeți apa, zahărul, sucul de lămâie, jumătate de bețișor de scorțișoară și cățeii de usturoi (SFAT: așezați într-o strecurătoare de ceai).

Adăugați prunele și lăsați să fiarbă, amestecând în permanență.

Mențineți la fiert până când prunele încep să se umfle.

Îndepărtați condimentele.

Sfaturi nutriţionale

Pentru a reduce conținutul de potasiu din Kaiserschmarrn, puteți să nu mai includeți stafidele – gustul va fi tot unul excelent!

Compotul de prune reprezintă preparatul clasic care însoțește de obicei Kaiserschmarrn în Austria, însă se potrivește excelent și cu alte feluri de mâncare sau drept conservă caldă sau rece.

Scurgeți sucul înainte de a servi pentru a reduce cantitatea de potasiu.

Kaiserschmarrn este, de asemenea, delicios cu sos de coacăze sau, desigur, mere.