Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 400 g carne tocată de vită
  • foi de lasagna
  • 1 ceapă tocată
  • 1 legătură de busuioc
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 150 g sparanghel verde (aproximativ 7 beţe)
  • 150 g ciuperci proaspete (1/2 pachet)
  • pentru sos:
  • 500 ml lapte slab (1,5 % grăsime)
  • 30 g margarină
  • 50 g făină
  • Piper şi nucşoară

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii866 kcal
Grăsimi29 g
Sodiu165 mg
Carbohidraţii105 g
Proteine46 g
Fosfor587 mg
Potasiu1,150 mg
Conţinutul de lichid288 ml

Instrucţiuni

Începeţi prin a fierbe foile de lasagna într-o oală mare cu multă apă fiartă şi o lingură de ulei de măsline. Când sunt fierte, scoateţi-le pe un vas fără a le pune una peste alta pentru a nu se lipi. Daţi deoparte. Opăriţi sparanghelul în apă fiartă timp de 5 minute, apoi tăiaţi-l în bucăţi şi daţi-l deoparte. Într-o tigaie neaderentă, sotaţi ceapa până se rumeneşte şi adăugaţi carnea şi ciupercile feliate. După 5 minute, adăugaţi sparanghelul. Menţineţi focul la temperatura medie până când se prăjeşte carnea. Preîncălziţi cuptorul la 180 ºC. Sosul: Topiţi untul într-o cratiţă, adăugaţi făina şi mestecaţi încontinuu. Adăugaţi laptele treptat, mestecând constant cu un tel pentru a evita cocoloaşele. Condimentaţi cu piper şi nucşoară şi lăsaţi sosul să se întărească puţin. Când sosul este gata, preparaţi lasagna. Întindeţi puţin sos pe fundul tăvii care va intra în cuptor, aranjaţi 3 foi de lasagna şi acoperiţi cu amestecul din carne şi ceapă. Acoperiţi cu sos şi busuioc tocat. Repetaţi pentru a face un alt strat. Acoperiţi cel de-al doilea strat cu mai multe foi de lasagna şi adăugaţi sosul rămas. Coaceţi timp de 20-30 minute şi scoateţi din cuptor când face bule şi s-a rumenit deasupra.

Sfaturi nutriţionale

Pentru a reduce nivelul de potasiu al acestui fel de mâncare, puteţi înlocui ciupercile proaspete cu unele din conservă (aruncând apa din conservă).