Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 8 ouă
  • 100 g unt
  • ½ lingură de mocha cu piper alb
  • puţină verbină
  • 2 linguriţe de mocha cu muştar
  • 2 linguri maioneză

Pentru glazură:

  • 4 linguri maioneză
  • 2 linguri smântână acră (30 % grăsime)
  • muştar după gust
  • puţin zahăr
  • ½ lingură de mocha cu suc de lămâie

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii471 kcal
Grăsimi44 g
Sodiu256 mg
Carbohidraţii4 g
Proteine15 g
Fosfor264 mg
Potasiu194 mg
Conţinutul de lichid104 ml

Instrucţiuni

Fierbeţi ouăle tare. (timp de 10 minute după ce apa dă în clocot) Bateţi untul până se face spumă. Decojiţi ouăle şi tăiaţi partea de jos, scoateţi gălbenuşurile. Când gălbenuşurile sunt călduţe, zdrobiţi-le cu o furculiţă şi amestecaţi-le cu untul. Adăugaţi maioneza şi condimentele (muştar, piper) şi amestecaţi-le bine. Îndesaţi amestecul obţinut înapoi în găuri şi aşezaţi ouăle umplute pe o tavă cu partea tăiată în jos. Faceţi repede un sos tartar ca glazură şi turnaţi-l peste ouă. Daţi la frigider timp de 10-12 ore. Sfat:Serviţi pe un pat de salată de legume în maioneză