Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 500 g piept de pui
  • 300 g orez alb
  • 1 ceapă mijlocie
  • 2 lămâi (suc)
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 mere
  • 3 linguri ulei de măsline
  • Oregano după gust

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii532 kcal
Grăsimi9 g
Sodiu88 mg
Carbohidraţii72 g
Proteine36 g
Fosfor368 mg
Potasiu608 mg
Conţinutul de lichid225 ml

Instrucţiuni

Condimentaţi puiul cu usturoi, câteva picături de suc de lămâie şi oregano. Sotaţi într-o tigaie neaderentă cu puţin ulei de măsline sau pe un grătar. Prăjiţi orezul. Piureul de mere: curăţaţi merele şi îndepărtaţi seminţele. Tăiaţi în cubuleţe, adăugaţi sucul de lămâie şi fierbeţi în suficientă apă pentru a acoperi totul; fierbeţi la foc mic, cu oala acoperită, până când se înmoaie. Scurgeţi apa în care au fiert pentru a îndepărta o parte din potasiu. Lăsaţi să se răcească puţin, apoi amestecaţi într-un blender până când devine un piure. Adăugaţi 1 lingură de ulei de măsline într-o tigaie, apoi sotaţi ceapa până devine aurie. Apoi adăugaţi sosul de mere şi amestecaţi încet până când se ajunge la consistenţa dorită. Serviţi împreună cu orezul.