Recipes

Ingrediente (6 Porţii)

  • 300 g pere
  • 3 ouă
  • 90 g margarină specială pentru gătit
  • 120 g făină
  • 100 ml praf de copt special îndulcit sau
  • 2 linguriţe de aspartam sau 10 g
  • 1 plic praf de copt
  • 1 linguriţă extract de vanilie
  • 1 linguriţă scorţişoară

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii228 kcal
Grăsimi14 g
Sodiu493 mg
Carbohidraţii20 g
Proteine5 g
Fosfor265 mg
Potasiu127 mg
Conţinutul de lichid64 ml

Instrucţiuni

Într-un bol, amestecaţi ouăle bătute ca omletă cu îndulcitorul. Adăugaţi făina, praful de copt, extractul de vanilie şi scorţişoara. Topiţi uşor margarina. Decojiţi, scoateţi sâmburii şi tăiaţi perele în sferturi. Adăugaţi margarină şi fructe la aluat. Ungeţi o tavă pentru prăjituri şi turnaţi amestecul în ea. Coaceţi la 150° timp de aprox. 45 de minute.

Sfaturi nutriţionale

Para este un fruct foarte bogat în fibre şi este caracterizată prin capacitatea sa de a stimula intestinul. Accelerează astfel tranzitul intestinal şi previne constipaţia. Acest desert respectă cerinţele dvs. dietetice pentru sare (urme), fosfor şi potasiu. Reţineţi că puteţi reduce conţinutul de fosfor înlocuind praful de copt cu bicarbonat de sodiu.