Recipes

Ingrediente (2 Porţii)

  • 1 ceapă
  • 400 g varză dulce
  • 3 linguri ulei de măsline
  • 150 g orez risotto
  • 100 ml vin alb
  • 300 ml supă de legume fierbinte
  • Sare
  • Piper
  • 40 g măsline negre
  • 60 g brânză tare rasă
  • 2 linguri asmăţui tocat
  • 2 linguri frunze de pătrunjel tocate

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii611 kcal
Grăsimi37 g
Sodiu268 mg
Carbohidraţii51 g
Proteine17 g
Fosfor423 mg
Potasiu489 mg
Conţinutul de lichid350 ml

Instrucţiuni

1. Tăiaţi ceapa cubuleţe. Curăţaţi varza şi tăiaţi-o în jumătate pe lungime. Îndepărtaţi cotorul şi tăiaţi varza în bucăţi.  

2. Încălziţi uleiul de măsline şi prăjiţi ceapa până când devine pală. Adăugaţi orezul şi fierbeţi-l la abur până devine transparent. Stingeţi cu vin alb şi amestecaţi până când tot lichidul a fost absorbit. Adăugaţi varza şi 150 ml de supă de zarzavat fierbinte. Condimentaţi cu sare şi piper. Fierbeţi încă 15-18 minute adăugând treptat 200+300 ml de supă de legume fierbinte.  

3. Tăiaţi măslinele (fără sâmburi) în jumătate pe lungime. Adăugaţi măslinele, brânza rasă şi ierburile tocate la risotto.