Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 100 g bulgur (mediu)
  • 120 g ardei galben
  • 120 g ardei roşu
  • 200 g roşii
  • 150 g castravete
  • 80 g ceapă
  • 1 salată de cicoare roşie
  • 1/4 căpăţână de salată
  • 100 g struguri verzi (fără seminţe)
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1/2 legătură de mentă
  • 1/2 lămâie (suc)
  • 4 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper proaspăt măcinat

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii268 kcal
Grăsimi13 g
Sodiu67 mg
Carbohidraţii31 g
Proteine6 g
Fosfor162 mg
Potasiu685 mg
Conţinutul de lichid252 ml

Instrucţiuni

Salata:
daţi în clocot 250 ml de apă. Turnaţi bulgurul peste apă, amestecaţi şi lăsaţi la înmuiat timp de 10 minute. Spălaţi ardeii şi roşiile şi tăiaţi-le în cubuleţe mici. Curăţaţi castraveţii de coajă şi tăiaţi-i în felii subţiri. Cutăţaţi ceapa şi tăiaţi-o rondele. Spălaţi şi curăţaţi cicoarea roşie şi salata. Uscaţi-le şi tăiaţi-le în bucăţele mici. Curăţaţi şi tăiaţi strugurii în jumătate.


Sos pentru salată:
Spălaţi ierburile, uscaţi-le şi tocaţi-le mărunt. Amestecaţi uleiul de măsline, sucul de lămâie, sarea şi piperul şi apoi ierburile tocate.


Sugestie pentru servit:
Amestecaţi bulgurul cu ardeii, roşiile şi ceapa. Adăugaţi jumătate din sosul de la salată la compoziţie. Aranjaţi cicoarea, salata şi castraveţii pe farfurii. Adăugaţi salata de bulgur, strugurii şi presăraţi şi restul de sos pentru salată.

Sfaturi nutriţionale

Pentru a reduce nivelul de potasiu al acestui fel de mâncare, puteţi tăia şi înmuia ardeii timp de 2 ore în apă călduţă şi puteţi reduce numărul de roşii.