Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

  • 1 salată iceberg mică
  • 100 g morcovi
  • 100 g porumb (conservă)
  • 2 cepe verzi
  • 100 g roşii cocktail
  • 2 linguri suc de lămâie
  • 1 lingură oţet balsamic alb
  • 2 linguri ulei din seminţe de dovleac
  • 2 linguri ulei de rapiţă
  • 1 lingură muştar
  • puţină sare
  • piper
  • 2 linguri zahăr
  • 1 legătură creson

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii155 kcal
Grăsimi11 g
Sodiu150 mg
Carbohidraţii11 g
Proteine3 g
Fosfor61 mg
Potasiu427 mg
Conţinutul de lichid174 ml

Instrucţiuni

Spălaţi salata, tăiaţi-o în sferturi, scoateţi tijele şi tăiaţi sferturile în fâşii. Spălaţi morcovii, curăţaţi-i şi tăiaţi-i sau feliaţi-i în fâşii subţiri şi lăsaţi-i la înmuiat pentru cel puţin 2 ore. Lăsaţi la scurs porumbul.

Spălaţi cepele verzi, tăiaţi partea albă şi cea verde în rondele subţiri. Spălaţi şi tăiaţi roşiile în jumătate. Puneţi totul într-un bol de salată.

Fierbeţi sucul de lămâie, oţetul balsamic, uleiurile şi muştarul bine împreună. Adăugaţi condimentele. Tăiaţi cresonul şi amestecaţi 2/3 cu sosul pentru salată. Întindeţi sosul peste salată şi presăraţi restul de creson deasupra.