Recipes

Ingrediente (4 Porţii)

Somon cu crustă de ierburi cu lămâie

  • ½ lingură coaja rasă de la o lămâie
  • 20 g miez de pâine din făină integrală
  • 30 g unt
  • 1 linguriţă coriandru
  • 2 lingură pătrunjel, tocat mărunt
  • 1 linguriţă muştar nu foarte picant
  • 400 g somon, felii
  • piper măcinat

Legume verzi în cremă de ierburi cu orez

  • 50 g ceapă verde
  • 1-2 linguri ulei de rapiţă
  • 1 lingură zahăr
  • 750 g legume verzi colorate (de ex., morcovi, fasole verde, varză)
  • 1/8 litru smântână (30 % grăsime)
  • 2 legături ierburi proaspete
  • 1 ceaşcă brânză cremă cu ierburi (slabă) (<10 % grăsime)
  • 200 g orez (nefiert)
  • Piper

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii677 kcal
Grăsimi28 g
Sodiu403 mg
Carbohidraţii67 g
Proteine39 g
Fosfor629 mg
Potasiu1,940 mg
Conţinutul de lichid389 ml

Instrucţiuni

Amestecaţi coaja de lămâie cu miezul de pâine şi cu untul. Adăugaţi coriandrul, pătrunjelul şi muştarul. Întindeţi crusta peste somonul condimentat şi coaceţi la 150° timp de 12-15 minute.

Spălaţi legumele, tăiaţi-le felii subţiri şi înmuiaţi-le în apă călduţă timp de cel puţin două ore.
Apoi fierbeţi în apă timp de 20-25 minute, schimbând dacă se poate apa între operaţiuni. Scurgeţi apa de la gătit. Tocaţi ierburile. Amestecaţi smântâna cu brânza cremă cu ierburi şi încălziţi într-o oală. Adăugaţi o porţiune de ierburi. Presăraţi ierburile rămase peste legume. Fierbeţi orezul în apă fiartă timp de 25-30 minute.