Recipes

Ingrediente (8 Porţii)

  • 1 pepene galben de dimensiuni medii
  • 1 aluat de foi congelat sau proaspăt (270 g)
  • 4 linguriţe miere
  • 80 g unt moale
  • 60 g zahăr
  • 1 gălbenuş de ou

Valori nutriţionale (per porţie)

Calorii331 kcal
Grăsimi20 g
Sodiu173 mg
Carbohidraţii35 g
Proteine3 g
Fosfor56 mg
Potasiu368 mg
Conţinutul de lichid108 ml

Instrucţiuni

Amestecaţi 60 g de unt moale într-un bol cu zahărul şi gălbenuşul. Preîncălziţi cuptorul la 210°C (Termostat 7). Tăiaţi coaja pepenului galben, tăiaţi-l în felii şi rumeniţi-l într-o tigaie cu untul rămas. Adăugaţi mierea şi lăsaţi să se caramelizeze uşor. Aranjaţi feliile de pepene caramelizat pe aluat. Puneţi tarta în cuptor pentru a se coace timp de 10 minute. Serviţi caldă.