Recipes
Ingrediente (4 Porţii)
- 4 cupe de îngheţată de vanilie
- 3 gălbenuşuri
- 100 g zahăr pudră
- 100 ml vin alb (sau Muscat sau şampanie)
- 4 piersici
Valori nutriţionale (per porţie)
Calorii418 kcal
Grăsimi22 g
Sodiu28 mg
Carbohidraţii46 g
Proteine5 g
Fosfor160 mg
Potasiu352 mg
Conţinutul de lichid192 ml
Instrucţiuni
Într-un bol, amestecaţi gălbenuşurile şi zahărul. Puneţi bolul la bain-marie şi amestecaţi cu un mixer electric până când compoziţia devine spumoasă. Adăugaţi vinul şi fierbeţi fără a înceta să bateţi cu telul până veţi vedea spuma. Puneţi fructele în forme, acoperiţi-le cu zabaglione şi coaceţi-le în cuptor 2-3 minute. Puteţi decora cu o cupă cu îngheţată dacă doriţi.
Sfaturi nutriţionale
Puteţi folosi alte fructe crude sau coapte (nectarine, căpşune sau zmeură...) şi puteţi înlocui îngheţata cu şerbet. În loc de alcool, unii preferă vin de Marsala sau băuturi spirtoase, amestecate sau nu: Whisky, Armagnac sau Rom. Puteţi adăuga vanilie, scorţişoară sau cardamom.