Nuntă în maşină

[Translate to Romania:] Just married couple
Nuntă în maşină şi lună de miere în Death Valley

“Ne-a luat destul de mult să găsim cea mai simplă metodă de a spune un da formal unul altuia, fără a trebui să invităm zeci de rude pe care nici măcar nu le cunoşteam. Fără a avea nicio grijă şi cu pregătiri sumare, am zburat la Las Vegas - ca şi când era una dintre călătoriile planificate pentru viitor."

În acest raport, pacientul de dializă Lenka Patera, vorbind din centrul de dializă Motol din Praga al Fresenius Medical Care, ne povesteşte despre ziua nunţii sale speciale – în Las Vegas.

Datorită diferenţei de fus orar, am dormit suficient şi eram foarte odihniţi a doua zi dimineaţa. Aşa că puteam obţine certificatul de căsătorie necesar. Oficiul Stării Civile de pe Clark Avenue este deschis non-stop şi nu a fost o problemă să cumpărăm licenţa pentru 60 USD, la 5 PM dimineaţa.

Ziua nunţii

După multe drumuri şi completarea unui formular, am obţinut certificatul de căsătorie şi am putut merge la capela aleasă. Acasă, căutasem deja şi găsisem Capela Little White Wedding Chappel. Aici poţi alege dintr-o mulţime de pachete de nuntă. Probabil merită amintit că poţi alege între o ceremonie în capelă, una într-un balon cu aer cald, subacvatică sau în deşert. Capela oferă şi mai multe moduri mai simple de a spune ‘da’.

Pentru cei cu aşteptări mai puţine sau tineri ce doresc să economisească, o modalitate este denumită Tunelul Iubirii. Aceasta, cea mai simplă dintre ceremonii, e cea pe care am considerat-o cea mai adecvată, atât ca durată cât şi financiar. Luând maşina, mergi la un ghişeu (în maşină) şi, dacă te grăbeşti, nici măcar nu trebuie să cobori din maşină. Totuşi, am petrecut ceva timp acolo, cel puţin să facem nişte poze şi pentru că l-am aşteptat pe preot.

În timp ce aşteptam, am discutat cu martorul ceremoniei. Era o angajată a capelei. Preotul a venit după o vreme şi ceremonia căsătoriei a putut începe. Ceremonia de căsătorie ţinută de pastorul Joachim a durat doar cinci minute, după care am schimbat inelele şi ne-am sărutat pentru prima dată ca proaspăt căsătoriţi.

Fotografiile esenţiale făcute cu preotul pe strada din faţă ne-au mai luat zece minute, iar după aproape jumătate de oră eram din nou în Fordul închiriat plecând cu acelaşi nume de familie. Ne-am simţit minunat şi ne-am bucurat de un mic dejun normal la un fast-food, efectiv la doar o aruncătură de băţ de capela de pe Bulevardul Las Vegas.

Luna de miere

Nelăsând ideile nebune să se termine încă, după micul dejun am plecat spre Parcul Naţional Death Valley pentru a ne începe luna de miere. Pe ruta de aproximativ 100 km prin parc am oprit în mai multe locuri minunate, cum ar fi Bad Water (care se află la 85 de metri sub nivelul mării şi este cel mai scăzut şi cel mai uscat loc din America de Nord). Am condus prin întreg parcul şi pe cealaltă parte spre Pahrump prin lanţul muntos cu acelaşi nume. După cină ne-am întors la hotelul nostru din Las Vegas.

A doua zi am făcut dializă. A fost la fel ca în Motol. Pacienţii erau conectaţi la aparate similare cu cele din Cehia.

Fiecare pacient are propriul televizor şi un foarte comod fotoliu şi numai în hol erau circa 25 de pacienţi. Pacienţii trebuie să îşi aducă propriile gustări şi băuturi şi aş sugeră să vă aduceţi şi o pătură pentru că aerul condiţionat din hol creează o temperatură foarte redusă iar după o oră e foarte rece.

Personalul era foarte drăguţ. Impresia mea generală asupra terapiei este excelentă. După dializă, ne-am întors în centrul Las Vegas-ului.

O lungă călătorie

A doua zi am condus foarte mult spre Marele Canion. Pentru că trebuia să călătorim 800 km, am decis să plecăm foarte devreme şi ne-am bucurat de răsăritul soarelui la faimosul baraj Hoover pe Colorado.

După ce am condus prin munţii San Francisco şi am avut parte de o ocolire în trafic, am ajuns în final la intrarea sudică în Parcul Naţional Marele Canion. Din păcate, nu am putut surprinde întreaga dimensiune a canionului pe cameră, iar senzaţiile pe care le ai când vezi râul Colorado din puncte precum Yavapai, Grand şi Desert sunt de nedescris.

Am continuat să mergem spre Little Colorado River şi prin rezervaţia indiană Navajo spre oraşul Cameron. Aici ne-am realimentat rezervoarele de energie pentru lunga călătorie înapoi spre Las Vegas. După dializă a doua zi dimineaţă am revenit la Los Angeles şi la centrul medica Santa Monica pentru refacere.

De pe autostradă am făcut o fotografie cu faimosul simbol Hollywood şi am rezervat o cazare privată, o cameră cu vedere parţială la Pacific. Înainte de apus ne-am plimbat pe plajă şi mai târziu am mers pe promenada oraşului unde se află toate magazinele de firmă. A doua zi am mers la aeroport şi am zburat înapoi spre Cehia.